Wednesday, September 24, 2008

Game Mania

Aku tak tau lah nak kata apa. Bulan Ramadhan ni org lain buat amal ibadat, tp aku jd ter'addicted' ngan game la pulak. Gara2 Ariz yg telah dengan terernya mendonlod dan install game kat PC dia sehingga icon game ajer dah separuh desktop. Niat suci ku memula nak ajar dia main, tp dah lain jdnya. Nasib baik lah aku cuma addicted kat satu game aje iaitu Alice Greenfinger. Yg lain aku main gitu2 aje. Snapshots on kebun aku nye progress beberapa hari lepas.
Tengoklah betapa gilernya aku bercucuk tanam kat internet. Siap segala ada, bunga ros, tulip, daisy, mushroom, jagung, pumpkin dan macam2 lagik lah. Siap bela ayam itik lembu kerbau lagik. Siap tensen lagi bila Ariz yg jeles tengok kemajuan kebun ku itu telah dengan secara curi2 men'sabotaj' dengan cara menghabiskan duit hasil penjualan tanamanku dengan membeli benda2 tak berpekdah seperti pokok, kolam dan begitu byk storage house. Iskkkk...geremmm..Nasib baik tak dibelinya gnome yg berharga ribuan ringgit tu.

Setelah beberapa hari membodoskan diri main mende nih, terpk lah pulak aku, kalaulah aku guna masa tu utk bercucuk tanam kat tanah belakang umah ni, agak2 bleh jd jutawan agro agaknya..eheh..

2 comments:

~Seven~ said...

haha..nk terguling rase baca post ni..saya pn suka main game!!tp trial version kat yahoo je (dpt main 60 min je)..tp mmg addicted kalo main game mcm ni..kalo leh smua pokok nk tanam n nk completekn smua benda utk padatkan kebun tu..cayalah!

suzie said...

nak link utk game2 free yg bleh main sampai pengsan ke?
hehe..kalo nak, bak pengeras