Monday, May 11, 2009

Buat Homework

Baru siap wat homework Ariz. Dulu aku nak tergelak bila kwn2 citer diorg tlg buat homework anak..anak kecik lak tu. Akhirnya hari ni aku terpaksa buat homework dia. 2 biji buku lak tu..sbbnya dia tertdo awal. n aku tak mau dia mengamuk esok nak g sekolah sbb homework tak siap. Dah lah abahnya xde lama..so baik ambik langkah pencegahan..tolong siapkan. Biasanya sumer hwork dia siapkan siap2 kat sekolah atau kat umah time petang tp x kenapa hari ni tak sempat. Jangan nanti dia tau aku buat naik lemak pulak. Nak kena prepare skrip lakonan utk esok..konon2 homework tu somebody else siapkan..hihi

Update esoknya..
Terjaga aje pagi td Ariz bingkas bangus sambil nangis sebab belum siap homework. Mama pun dengan selamba bgtau yg dah siap. Sape buat? Mama lah tolong..
Uwaaaa..meraung2 dia marah..kenapa mama buat homework Ariz nanti cikgu marah. Siap disuruh padam semua 2 muka surat. Mama dah start hangin le sbb dia belum mandi. Nak siapkan homework tu alamatnya x keje ler mama. Setelah beberapa sesi paksaan, akhirnya homework tu disiapkan dalam kereta dalam perjalanan nak g sekolah. Pelik2 betullah perangai budak2 ni. Unpredictable. Huh!

2 comments:

Anonymous said...

Suzie... hebat caraban fizikal dan mental anak2 kecik ni kan... Come to think of it, itulah perangai kita masa kecil dulu agaknya.. now the 'karma' dapat pada kita lak... Tapi bila dipikir2kan ada anak2 ni buat kita dewasa in a lot of aspects, belajar bersabar one thing and multitasking is another..Itulah yang membuatkan sorang wanita tu lebih berkualiti bila dah jadi ibu..

Suzie... sometimes rasa rindu je ke awok.. and zaman kita bujang2 dulu... The best moment was when kita di NCUK kot, i still remember u masak telur rebus dlm kettle pastu buat sambal telur and when i woke up (baru sampai from terengganu bas malam) around 9 or 10 am, u ajak makan nasik... rasa terharu sgt.. All those nice memories jadik treasure dlm my life..

May Allah merahmahti u and yr family, always -Luv, Azie

IMAN said...

halamak apsal sy x ingat pasal telur rebus tu ek? Yg sy ingat kita tidur bawah kubah masjid shah alam. Kalo ingat awak mesti ingat baju T putih ngan seluor koko hok leweh kat lutut oo..heheh