Sunday, August 26, 2007

Breast Obsession

This might sound pretty 18sx yet again Ariz was so obsessed with the word Kopek. Another naughty words that he learn from other kids is Bogel. The obsession might be because he just had breastfeeding session for only 3 months. So that’s why he didn’t really know the breast and it’s function. He knows that me and abah will scold him whenever he said the two words so he keep on repeating it again and again just to get the attention. Sometimes he will say ‘Kopek!’ out of sudden, then when I make face, he will say, ‘Tak baik sebut tu kan mama?’ followed by, ‘Ayeh cerdik kan?’. Lately I just ignore him whenever he said the K words, so lama-lama he will become bored coz nobody care for what he said. And it works! At least for these few days.

Lebih hampeh, sejak beberapa hari lalu, dia menggabungkan doa-doa yang dia hafal bersama-sama dengan perkataan kopek tu. Memang mcm tak baik la kan, tp nak wat camne budak bukan dia tau pun apa yg dia cakap. Contoh ayat yg di’kopek’ kan oleh ariz
Doa bangun tidur
Alhamdulillahi kopek, ahyana ba’dama ama kopek, wailaihi kopek
Segala puji bagi kopek, yg telah mengkopekkan kami, setelah dia mematikan kopek, dan kepadanya kami akan kopek
Azan subuh
Assola tu khairun minannaum (assola tu khairun mina kopek!)

Tak larat!

3 comments:

azie said...

Kelakor giler Ariz tu suzi, gabungkan perkataan kopek dgn all the doas.... gelak beso aku yg tgh tension ni..

IMAN said...

Tu lah pasal, kekadang mmg nak marah, tp jd mcm nok ssuke plok..

Anonymous said...

kekekkeke...adoiii..lawak2 anak suziha ni.wani yg dok dlm bilik senyap ni, terpakse tahan gelak.gelak sorok2 je..ye la nanti org kate ape ke hal nye tu..kekekekke

-wani-