Sunday, March 9, 2008

Post PRU 12

Rasanya time posting ni ditulis, ramai lagi org lum bangun tido. Sbb semlm berjaga nak tgk keputusan. Tp sy ni kenalah bangun awal jugak sbb nak p keje. Posting ni cuma bertujuan nak update calon favourite sy, Makcik Maimun. Nampaknya Tok ni cuma memperolehi undian sebanyak 685 yang mana kalo lah undi nya tu diberi kepada Mat Sabu, maka Mat Sabu akan menang dengan majoriti beberapa puluh undi. Menang tipis. Seandainya kehadiran Tok ni adalah hasil nukilan kreatif mana-mana pihak yang bertujuan untuk mengacau undi, maka tujuannya telah pun tercapai.

PRU kali ni memang lebih menarik sepanjang lebih dr 10 tahun sejak sy mula memberi perhatian kepada scenario politik tanahair. Sy suka dgn kritikan Prof Argus kat RTM1 semlm. Mmg tepat rasanya pemerhatian beliau dan seharusnya kalo BN masih nak memerintah,point2 yg dinyatakan tu seharusnya diambil perhatian serius. Bila rakyat mulai bijak, bila rakyat mula terdedah kepada pelbagai info, jangan sangka rakyat akan memangkah BN hatta diletakkan anak patung Barbie sebagai calon (sepertimana suatu wktu dahulu, letak batang pisang pun jadik!)...

Tu saja, sekian terima kasih. Tak baik curi masa opis tulis blog. hehe

2 comments:

Theridzwan said...

suzie.. bakpe trg teruk sgt....

next pru aku nok balik trg jugok guane2 pung...

IMAN said...

agaknya sbb awak tak g ngundi kot..hihi