Tuesday, October 14, 2008

Ayat-Ayat Cinta

Ya, saya tau memang ketinggalan zaman dah. Cerita tu keluar tahun 2003 tp saya baru je tau kewujudannya. Tp tak kira, nak jugak tulis kat sini. Sungguh best sekali sehingga sy xleh nak letak. Tp terpaksa gak letak selepas pukul 12 semalam sebab kena packing and tidur sikit sbb petang ni harus ke KL. Mlmnya siap terbawa dlm mimpi..waduhhhhh..Paginya dlm perjalanan ke tempat kerja sempat juga baca beberapa helai tika kereta bergerak perlahan akibat kesesakan. Awal pagi ditempat keje sy habiskan 1/2 jam membaca bakinya beberapa bab yg belakang. Demi menjaga persepsi staff, sy terpaksa buat keje ni dlm restroom. Sambil berdiri lagi pulak tu. Dan sampai saat Maria mati, sy terpaksa masuk toilet sbb nak nangis, takut org nampak. Owh, lucu lak rasanya. Sudah lama sy tak ketemu buku yg benar2 boleh menyentuh hati sebegini. Ini baru versi bahasa melayu, kalau jumpa versi indonnya mau lagi dahsyat penangannya.

Penulisnya begitu bijak menyampaikan dakwah dlm cara yg halus dan santai. banyak ilmu dan pedoman akhlak2 yg baik terkandung di dalamnya menerusi penceritaan kehidupan watak2 utamanya. Sesekali terimbas kenangan zaman menjd pelajar dulu.

Okeh, jd kepada kalian yg membaca post ini, dan belum membaca bukunya (tengok filem x aci ye..sbb buku lebih best dr filemnya) silalah ke kedai2 buku yg berdekatan ya!. Dan kepada abang sy Jaladi yg telah memperkenalkan buku ini, syukran ya akhi..

4 comments:

~Seven~ said...
This comment has been removed by the author.
~Seven~ said...

Demi menjaga persepsi staff, sy terpaksa buat keje ni dlm restroom. Sambil berdiri lagi pulak tu <--hahaha..kantoiiii..nk bgtau zaily ngn irwan aa cenggini ;p

JALADI MUDA said...

don't forget to read 'Bila cinta bertasbih'...lagi dahsyat!

IMAN said...

nasib baik linda x jd anak buah kak suzi :P