Wednesday, September 8, 2010

Kebarung Raya Girly Girl

Okey, ini percubaan pertama saya buat kebarung. Siap hari ni, 2 hari sebelum raya. Kalutt seh, takut x sempat nak beraya sebab baju x siap. Kira boleh lah. Macam baju kurung jugak  cuma ada kelepet ala-ala kebaya aje. Nak buat kelepet tu sy cuba jaya aje, hasilnya tak lah best sangat tp ada rupa kebarung kira okeylah. Senang nak potong sebab guna fabric cotton. I HEART COTTON!. Pesak sy gunakan pesak gantung, juga percubaan pertama. Alhamdulillah jadi.

Kombinasi coordinating fabric dari Pat Bravo's Girly Girl. warna nya menarik, kain tak begitu tebal dan lebih ringan berbanding sesetengah manufacturer lain.

















Lengan tersalah potong pendek, terpaksa lah sulamkan sebab tak boleh nak kelepet.

Selamat Hari Raya utk semua geng2 Crafters dan pelawat blog ini..:)

3 comments:

rosh said...

wah! baju raya buatan sndri. mmg best! selamat hari raya.

Zura said...

cantik lah suze! i heart girly girl! selamat hari raya dear :)

a.niza said...

salam aidilfitri...pandai buat baju!! cantik sekali...tahun ni k/niza punya baju tak sempat siap...even tak potong pun !! hehehehe