Sunday, April 24, 2011

Mama Love You, Idlan Hadi



Update 14th May 2011
Post dah lama tp baru hari ni rasa nak menulis. Malas sgt nak update blog skrg ni. Badan makin tak larat bila kandungan dah menjengah 7 bulan :(.
Okeh, since ni adalah post utk besday anakanda kedua, Hadi, posting nya mestilah relate ngan Hadi kan. Memang byk bezanya stail anak kedua ngan anak pertama. Hadi setakat hari ni masih menten independant, tak banyak kerenah, dan sgt senang dijaga. Masa kecik ingatkan tak byk ckp mcm abg sbb dia lambat sikit dpt mulut. Rupanya bila dah pandai bercakap petah lah sgt mulutnya.

Satu hal yg agak tak larat ialah Hadi ni suka sgt explore benda2 dan baut perangai bahaya. Minat sgt ngan gedget2 or brg2 yg 'jantan' mcm alat2 elektrik, main bertukang, etc. Pernah nyaris nak terbakar rumah nenek bila hadi bakar tilam dalam eksperimen mencuba mancis api (kenangan x dpt lupa..huh). Hadi juga boleh masuk kategori budak yg suka kacau orang. Kat babysitter, mmg selalu je dpt aduan. Ngan abangnya mcm ayam ngan musang. Hmm, agaknya general trait anak kedua mmg mcm ni kot.

Word yg plg dia suka saat ni ialah 'kentut'. Semua ayat dia mesti nak taruk perkataan kentut. Isk, mcm tadak word lain yg decent sket..:P. Ayat yg jd favourite hadi ialah, Okeyyyyyylah...dan takde apa yahhhh!.

Okey, so utk besday hadi, mama buatkan dia satu quilt ABC daripada Deb Strain I Love U panel. Sewn with love tu..ambik masa seminggu jugak nak siapkan sbb terpaksa hand stitch utk quilting coz mama lom mahir guna machine quilting. Hepi coz hadi sgt suka, berbaloi buat utk anak tercinta. Kalo nak dijual dgn harga RM300 pun belum tentu mama akan buat..:)

Utk Hadi, mama doakan moga menbesar sebagai anak soleh, bakal pemuda kebanggaan Islam..Mama love you, Hadi.

5 comments:

zarifnuhin said...

happy birthday hadi darling....semoga hadi jadi anak yang soleh ya..make ur parents proud ok....luv, cik iffa...:D

MamaDaniel said...

Selamat hari lahir Idlan Hadi.. bestnya dapat quilt.. quilt yang cantik.. :)

IMAN said...

ifa, adi cakap tenkui cik ifa..hehe

IMAN said...

zila, tq..

mamanya yg hepi, hadi excited lah sehari..pastu..:) xde mende d

Anonymous said...

happy birthday hadi.. semoga menjadi kebangaan dan penyejuk hati ibu dan ayah... Ntah bila aunty nak dpt jumpa kamu..

Aunty aziemuda