Monday, November 19, 2007

Storytelling


Gambar2 Ariz bersama sepupu ketika umah terbuka Cik Dah.

Lama tak menulis ttg Ariz.
Skrg ni menjadi2 betul, amat suka bercakap..non stop..
Pastu pandai plak ckp kat aku atau kat nenek atau abah dia..'nak tembak mama, sbb mama ckp banyak'. Walhal yg cakap banyak tu dia..Tak tau ikut perangai sape..abahnya pendiam, mama pulak sedang2 aje.

Semalam tgh asyik melukis, tetiba je dia membebel, 'Ada adik pompuan, tak boleh diharap..ape la'. Tak tau dia ajuk sape ckp bende ni..maybe ada tengok kat mana-mana drama agaknya. Kadang2, dia akan keluarkan ayat2 yg aku tak pastilah dia paham ke tak maksudnya such as, 'Ariz pun takde idea lah...', 'mengikut pendapat Ariz...', etc. Sekarang bila sebut pasal baby, dia akan cakap, 'Ariz tak nak jaga baby, ariz nak gi sekolah kat taman sepak (taman amende ntah ni), mama je lah jaga baby'. Kadang2 kalo tanya ariz sayang baby tak, dia akan kata, ariz nak pijak perut mama...ayoo..sadisnya..jeles ke apa tak tau lah.

Skrg ni ariz suka pulak bercerita. Sblm2 ni dia mintak aku bercerita sebelum tidur, tp skrg dia takes turn cerita kat aku plak.

2 comments:

Theridzwan said...

berapa kali dah tukar tajuk blog awok ni daaaaaaaaaaa.....

IMAN said...

tu lah, until jupe tajuk yg betul2 rasa cam sesuai..
setakat ni still rasa cam x sesuai jer..:p